Vettel elárulta, nem Németország volt a fordulópont
2018. október 29. írta: blackraven18

Vettel elárulta, nem Németország volt a fordulópont

sebastian_vettel_f1_grand_prix_singapore_vgpxnav4vwx.jpgSebastian Vettel úgy gondolja, hogy a világbajnokság fordulópontja nem a Német GP, hanem Szingapúr volt. Mint ismert, Hamilton az ötödik bajnoki címét szerezte meg vasárnap a Mexikói Nagydíjon, ahol a negyedik helyen ért célba.

Hamilton a júliusi német verseny óta vezeti a bajnoki tabellát. A brit a 14-ik helyről indulva nyerte meg akkor a futamot, miután a német a gumifalba csúszott az esős időben. A nyári szünetet követően, Olaszország és Japán között Hamilton négy nagydíjon diadalmaskodott. A szingapúri futamon Vettel volt az egyértelmű favorit, a délkelet-ázsiai törpeállamban eddig szenvedett a Mercedes, Hamilton azonban nagyszerű körrel megszerezte a pole-t, majd vasárnap nyerni tudott.

A német ezt futamot jelölte meg vízválasztónak a bajnokságban. „Számomra Szingapúr volt az” – olvasható nyilatkozata az f1today oldalán. „Úgy gondolom, hogy Szingapúrtól kezdve nem volt meg a tempónk, hogy tartani tudjuk a lépést a Mercedesszel a következő néhány versenyen, de voltak más dolgok is, amelyek nem segítettek minket. Azok a hibák miatt, amiket mind én, mind a csapat elkövettünk, nem tudtuk megszerezni a szükséges pontokat.”

Vettel végső esélyei a szezon második felében szálltak el: megpördült Olaszországban, Japánban és az USA-ban is. Annak ellenére, hogy a német idényében Németország volt a mélypont, úgy nyilatkozott, nem lehet túl kemény magával szemben. „Nem lehetek túl kemény magammal szemben a Németországban történtek miatt. Sokkal nagyobb hibákat követtem el idén, de ez került a legtöbbe. Sajnos ez a versenyzés része: néha túl keményen nyomod neki, és én rossz kanyarban tettem meg ezt. Mindenesetre ezt magam mögött hagytam, nem sokat agyalok rajta. A versenyzés részeként fogom fel, ami másokkal is előfordulhat. De látva mindezt, igen, az elmúlt néhány héten szenvedtem, nem csak teljesítményben és tempóban, valószínűleg ez ennél összetettebb volt.”

Írta: Sleiher Dávid

Fotó: zimbio  

A bejegyzés trackback címe:

https://formulahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr9414331649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.31. 11:52:07

Egyszerűen ilyen szezon volt,hogy nem jöhetett össze.
süti beállítások módosítása