Vinales megszerezte a Yamaha idei első győzelmét
2018. október 28. írta: blackraven18

Vinales megszerezte a Yamaha idei első győzelmét

25-maverick-vinales-esp_dsc3023_gallery_full_top_lg.jpg

Nagyot versenyezve és kihasználva a hibákat Maverick Vinales behúzta a Phillip Island-i őrületes versenyt. A Yahama Assenben tudott utoljára Rossi révén nyerni még 2017-ben, így egy ínséges időszak ért véget a hangvillások történetében. Verőfényes napsütésben rajtolt el a királykategória mezőnye Ausztráliában. Az élről induló Marquez rosszul jött el a rajtnál, és nagyon visszaesett. Miller viszont szenzációsan indult, és átvette a vezetést, miközben Petrucci túl szélesen vette a kanyart és a kavicságyba gurult. Nem véletlenül lett azonban a spanyol múlt héten hétszeres bajnok: az első kört követően visszazárt, és az élre tört megelőzve Millert. Az ausztrált Dovizioso és Iannone is letudta, aki így a negyedik pozícióba esett vissza.

Phillip Island azonban hozta a tőle megszokott őrületet. Először Miller tért vissza a harmadik helyre, majd Dovizioso ment el Marquez mellett sőt, az ausztrál is elment a spanyolnak. Marqueznek végül ez lett a veszte, Zarco optimistán akarta megelőzni a célegyenesben, de ráfutott a Hondájára. A francia nagyot bukott, de szerencsésen megúszta komolyabb sérülések nélkül, azonban a spanyol Repsolja is megsérült az esetben, így az újdonsült bajnoknak fel kellett adnia a versenyt.

A zűrzavart kihasználva Vinales a semmiből feljött a második, majd az első helyre, mögötte Dovizioso és Rossi haladtak. Nem kellett sok, és a „Doktor” elment a ducatis olasz mellett, így hosszú idő után először a két Yamaha vezetett egy futamot. Míg Vinales igen, addig Rossi nem tudta tartani a Ducatikat és Iannonét, így az ötödik helyre csúszott vissza. A Lorenzót helyettesítő Bautistát viszont dicséret illeti, mert remekül zárkózott egész versenyen, Doviziosóval, Iannonéval és Rossival csatázik a dobogó második fokáért. Az élen eközben Vinales megnyugtató előnyt épített ki. A versenytől búcsúzott Pedrosa, és Syahrin is.

Három körrel a vége előtt nem volt kérdés a győztes kiléte, Vinales magabiztosan húzta be az Ausztrál Nagydíjat. A spanyol 2017 Le Mans után tudott ismét diadalmaskodni. A dobogóért vívott csatákat végül Iannone és Dovizioso nyerték, míg Bautista nagyszerű versenyzéssel első gyári ducatis futamán a negyedik lett. Rossit Rins nyomta le az ötödik pozícióért. Az olaszt Miller, Morbidelli, Aleix Espargaro és Bradley Smith követte a top 10-ben.

 Írta: Sleiher Dávid

Fotó: zimbio

A bejegyzés trackback címe:

https://formulahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr5914327835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása