Hamilton szerint még mindig Schumacher a legnagyobb
2018. október 30. írta: blackraven18

Hamilton szerint még mindig Schumacher a legnagyobb

15407697173.jpgLewis Hamilton a Mexikói Nagydíjon behúzta az ötödik bajnoki sikerét, és ezzel olyan elit társasághoz csatlakozott, mint Michael Schumacher vagy Juan Manuel Fangio. De a brit továbbra is tartja, hogy a német kiválóság a Formula-1 valaha volt legjobb pilótája.

Hamilton tavaly döntötte meg Schumacher pole-jainak számát, és már „csak” 20 győzelemre van attól, hogy behozza azt is a német rekordjai közül. Jacques Villeneuve, aki mostanában megosztó nyilatkozatairól híres, pedig korábban arról nyilatkozott, hogy a brit mercedeses már jobb versenyző, mint a német Ferrari legenda. Hamilton ezzel nem ért egyet, és továbbra is Schumachert gondolja minden idők legjobbjának.

„Először is soha nem tudnám magam a legjobbként beállítani. Nyilvánvalóan tudom magamról, mire vagyok képes, és hányadán állok. De édesapám nyolc éves korom óta mindig azt mondta, hogy a pályán kell bizonyítanom. Ezért hagyom, hogy az eredményeim a sportban és azon kívül beszéljenek rólam, és ez alapján tudjanak hitelesen megítélni az emberek. De Michael még mindig távol van a győzelmek számát illetően, nyugodtan kijelenthető, hogy ő a GOAT” (Greatest of all time=minden idők legjobbja, a szerkesztő).

A brit azt is elmondta, hogy nem sokat gondolkodott azon, hogy behozza Schumacher hét bajnoki címét, de keményen fog dolgozni azért, hogy sikerüljön. „Nem sokat foglalkoztam azzal, hogy behozzam a hét címet, azon voltam, hogy megszerezzem az ideit. Sikerül vagy sem, van esélyem arra, hogy többet nyerjek, de ki tudja, mindent beleadok majd, hogy összejöjjön. A 91 győzelem, amivel rendelkezik, nagyon soknak számít. Még sokat kell addig dolgozni, de még néhány évig itt leszek, ezért bízom benne, hogy legalább közel tudok kerülni. Michael zseniálisan valósította meg magát a Ferrarival és csapattal. Mindig is a rajongója leszek.”

Írta: Sleiher Dávid

Fotó: crash.net

Forrás: f1today

A bejegyzés trackback címe:

https://formulahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr2614334241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása