Vettel: Most ott vagyunk, ahol három-négy hónappal ezelőtt voltunk
2018. október 23. írta: blackraven18

Vettel: Most ott vagyunk, ahol három-négy hónappal ezelőtt voltunk

Raikkönen győzelmével ért véget az Amerikai Nagydíj, de látva a finn tempóját a Ferrarival, ez Vettel napja is lehetett volna.

sebastian_vettel_f1_grand_prix_usa_practice_ruj94j5uryrl.jpg

A német az első körben próbálta megelőzni Ricciardót, amikor agresszív manőverrel bevetődött az ausztrál mellé, összeértek és Vettel megpördült. Az eset kísértetiesen hasonlít a suzukai versenyen történtekhez, csak akkor nem az ausztrál, hanem holland kollégája állt Vettel útjában. Toto Wolff nem szalasztotta el a lehetőséget, és nyilatkozatában ő is Vettelt nevezte meg esélyesebbnek, csak hát volt az a hiba. A mercedeses csapatfőnök rosszabb formájukat letudta abban, hogy a Ferrari van most a jobb időszakban, és most ők gyengélkedtek.

Ha Hamilton bajnoki címe nincs is veszélyben, az olaszok jó szereplésével 66 pontra csökkent a különbség a két konstruktőr között, a hátralévő versenyeken pedig 129 egység gyűjthető. Wolff szerint Mexikóban fő a higgadtság, és a cél, hogy hozzák az eredményt.

A Ferrari eddigi vesszőfutását a rossz irányba történő fejlesztés okozta, melyet először Szingapúrban vetettek be. A felismerés azonban bő három hónapjukba telt, ezalatt pedig gyakorlatilag elúszott mindkét bajnoki cím. A probléma pontos oka egyelőre nem tiszta, vélhetően a szélcsatornás adatok vezették tévútra az olasz istállót. A Japánba hozott új hátsó szárny és az Austinban bevetett új padlólemez sem váltotta be eddig a hozzájuk fűzött reményeket: mindkét két alkatrész használatát jegelték a hétvégék folyamán. Amerikában gyakorlatilag a Monzában használt konstrukciót vetették be. Ezt nyilatkozatában Vettel is megerősítette: „Most ott vagyunk, ahol három-négy hónappal ezelőtt voltunk. Ha egy három-négy hónappal ezelőtti autóhoz térünk vissza, mert az versenyképesebb, az nem jó hír számunkra. De technikai szempontból fontos megérteni, mit rontottunk el.”

Némi számolgatás után nem nehéz kitalálni, hogy csoda kell az olaszoknak a bajnoki álmokhoz. Ahhoz viszont, hogy a brit behúzza az ötödik vb-címét, elég neki a hetedik helyen befutnia Mexikóban, függetlenül Vettel eredményétől. A német világbajnoki esélyei csupán matematikaiak: a hátralévő futamokat meg kell nyernie úgy, hogy Hamilton négy pontnál nem szerez többet. A csapatbajnoki cím esetében több verzió van, a legegyszerűbb a németek számára, ha kettős győzelmet aratnak és a Ferrarik nem végeznek a negyedik-ötödik helynél jobb pozícióban.

Írta: Sleiher Dávid

Forrás: M4sport

Fotó: zimbio

A bejegyzés trackback címe:

https://formulahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr914318345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása