Alonso ott van a legjobbak között
2017. május 21. írta: Adams90

Alonso ott van a legjobbak között

alonso-indy-500-2017-3.jpg

Fernando Alonso teljesítette az Indy500 időmérő edzését, és nem is akárhogyan. Újoncként sikerült a hetedik legjobb időt futnia, ami azt jelenti, hogy a kilenc leggyorsabb pilóta között küzdhet meg a pole-pozícióért vasárnap este.

A McLaren-Honda kérszeres világbajnoka egyelőre úgy néz ki, nem fogja megbánni, hogy ki kell hagynia a Monacói Nagydíjat az Indy500-as szereplés miatt. A spanyol ugyanis kiválóan szerepel eddig a kvalifikáción, és pár nap alatt annyira alkalmazkodott a versenygépéhez, hogy a pole-pozícióért küzdhet meg nemsokára a mezőny tagjaival.

A kétszeres bajnok így nyilatkozott a kvalifikáció első szakaszáról: „Hihetetlen volt. Nem azért, mert nem bízom magamban, hanem azért, mert nagyon sok apró nüansznak kell összeállnia, hogy megkaphassuk a jó receptet. Ilyen a szél, a jó egyensúly, a löket, ami csak néhány körön át volt meg a Fast Friday-en. Ráadásul ma a körülmények minden egyes körben változtak.”

„Biztos, hogy mindenki javulni fog vasárnapra, mi még egy kicsit állítunk majd az autón, és megpróbálunk még versenyképesebbek lenni. Lezárom a sisakrostélyt, és biztos lehet benne mindenki, hogy mindent megteszek a győzelemért” - zárta mondandóját előretekintve a spanyol.

Fotó: Indycar.com

Írta: Czinege Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://formulahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr1012529309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása