Hamilton örül, hogy a Ferrarikkal harcolhat
2017. április 08. írta: blackraven18

Hamilton örül, hogy a Ferrarikkal harcolhat

1022_6666666666666x767_origin_0x0_gettyimages-666049966-700x367.jpg

Lewis Hamilton bizonyult a leggyorsabbnak az itthoni idő szerint délelőtt rendezett Kínai Nagydíj időmérő edzésén, de a Ferrari szorosan ott van a nyomában, Sebastian Vettel valamivel kevesebb mint két tizedre közelítette meg a britet, és egy ezreddel előzte meg a mercedeses Bottast, aki a harmadik lett.

Érthető tehát Hamilton öröme, aki elismerte, komoly kihívás elé állította őket a Ferrari: „A tegnapi edzéseket is bele kellett sűrítenünk a mai harmadik tréningbe, és csak remélhettük, hogy megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt. A Ferrarik nagyon gyorsnak tűntek. Tudtuk, hogy szoros lesz, és egy nagyon jó kört kell futnunk. A brit beszélt arról is, hogy nem a legjobban indult neki az utolsó szakasz, de végül sikerült, nagyon hálás a csapatnak, és a Ferrarit sem tartózkodott méltatni: „Sokkal izgalmasabb az F1, mint eddig bármikor, mert tényleg harcban vagyunk ezekkel a srácokkal. Erről szól a versenyzés, és ez tovább spanol téged.A Ferrarinak nagyon erős autója van, és versenytempóban is felveszik a harcot, ezért érdekes lesz, mit hoz a holnap. Szoros lesz közünk, ez biztos.”

Második helyezett Vettel sem hagyta szó nélkül a kvalifikációt, aki egy kicsit keserű szájízzel értékelte a mai napot: „Meglátjuk, hogy mennyire volt fontos, hogy elválasszuk a két Mercedest. Nyilvánvalóan jó tréning volt. Nagyon élveztem, de ha gyorsabbak lettünk volna a végén, jobb lett volna. De igen, örültem az időmnek. Az utolsó kanyarban lehet vesztettem egy kicsit, túl korán léptem a fékekre. Nyilvánvalóan közel volt Valtteri is. Jó munkát végeztünk, épp annyit hoztunk, hogy meglegyen az első sor. A német ugyan kételkedik, hogy a Scuderia előrébb tud lépni tempóban a versenyre az időmérőhöz képest, de bízik a SF70H erejében. „Úgy gondolom, erős autónk van. Attól is függ azonban, hogy a mercedeses fiúk mit csinálnak. Az elmúlt években láthattuk, hogy a kvalihoz képest a helyzet magaslatára tudtak állni, amikor kellett. De úgy vélem, mi is képesek vagyunk javulni.”

 

Fotó: planetf1

Írta: Sleiher Dávid

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://formulahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr4112409921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása