Ezért magabiztos Vettel 2018 előtt
2018. január 16. írta: Adams90

Ezért magabiztos Vettel 2018 előtt

Közel voltak az olaszok a Mercedeshez, de a szezon közepén pár futam alatt el is dőlt minden Lewis Hamilton és Sebastian Vettel között. A német pilóta elmondta, miért tekint optimistán 2018-ra.

Szingapúr, Malajzia és Japán. Ezen a három hétvégén Sebastian Vettel gyakorlatilag 56 ponttal szerzett kevesebbet Lewis Hamiltonnál. A Ferrari pilótája kétszer is nullázott, először az emlékezetes rajtbaleset miatt Szingapúrban, két hétvégével később pedig egy műszaki hiba miatt Suzukában.

A Ferrari év eleji elképesztő formájára még a Ferrarinál sem számítottak: Vettelnek hat futamon keresztül második helynél nem volt rosszabb pozíciója. A német így emlékezett vissza arra az időszakra: „Hihetetlen lépést tettünk meg 2017-ben. Rendkívüli volt, hogy a csapat mennyire versenyképes autóval állt elő az év elején, és az, mennyit fejlődtünk a vázat és a motort is figyelembe véve. De úgy gondolom, hogy szinte minden területen hatalmas volt az előrelépés.”

vettel-magabiztos-2018.jpg

„Az év legnagyobb részében közel voltunk, de nem eléggé, amikor igazán számított, de ez van. Ezekből következtetéseket vonhatunk le és tanulhatunk belőlük. Hiszek benne, hogy az ilyen esetek segíteni fognak minket a későbbiekben. Teljesen fel vagyunk tüzelve” - folytatta a Ferrari pilótája a szezon pozitívumainak keresésével.

Vettel is megemlítette a szezon közepi gyenge formát: „Nyilván keserű volt ez az év számunkra, de már alig várjuk 2018-at. Mindenki nagyon keményen dolgozik a télen, és úgy gondolom, minden adott a sikerhez, idén ismét tiszta lappal indulunk. Két vagy három versenyünk volt, ami különböző okok miatt nagyon sokba került 2017-ben, a Mercedes pedig egész végig rendkívül erősen és kiegyensúlyozottan teljesített.”

„A végén nem voltunk elég jók, hogy az utolsó hétvégéig küzdhessünk, és megszerezzük a bajnoki címet. Most már tudjuk, mit kell tennünk. Akadtak nyilvánvaló és kevésbé nyilvánvaló hibáink, de biztos vagyok benne, hogy mindet meg fogjuk oldani” - zárta nyilatkozatát Vettel ismét egy kissé pozitívabb hangnemben.

Írta: Czinege Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://formulahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr6713580731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása