Rossi: Hibát követtünk el a vázzal kapcsolatosan
2017. december 02. írta: Adams90

Rossi: Hibát követtünk el a vázzal kapcsolatosan

Nem szerepeltek jól a Yamahák a 2017-es szezonban, hiszen a világbajnoki harc Andrea Dovizioso és Marc Marquez között dőlt el. Valentino Rossi elmondta, mit csinálna másképp, ha visszamehetne a szezon elejére.

Az első három verseny után még úgy tűnt, a Yamaha és Vinales éve lehet az idei, de Jereztől kezdve nem így alakultak a dolgok. A japán gyártó pilótái rendre szenvedtek az olyan pályákon, ahol híján van a pálya a tapadásnak.

valentino_rossi_motogp_tests_valencia_nwls8uills2x.jpg

A szezonzáró után rendeztek egy év végi tesztet, ahol Valentino Rossi és csapata a következőkre jutottak: „Jól ment a teszt, a 2016-os vázzal próbáltuk ki a motort, és rájöttünk, hogy az idei prototípus rosszabb volt. Most várnunk kell, milyen lesz az új motor, amit a 2016-os vázzal próbálunk majd ki először. Jelenleg kritikus ponton vagyunk, így fontos, hogy előre tegyen egy lépést a Yamaha.”

„A probléma az volt, hogy Vinales megérkezett, és nagyon erősnek bizonyult a 2017-es vázzal. Én kipróbáltam, és nem éreztem jónak. Azt gondoltam, hogy csak én nem vagyok formában, így folytattuk ezt a projektet, ami hiba volt” - vázolta fel az év eleji eseményeket a MotoGP hétszeres királykategóriás győztese.

Rossiék tudják, mi a baj, így a 2018-as szezont már a probléma megoldásával fogják kezdeni: „Mi nem működött? Sokat foglalkoztunk a kérdéssel, és véleményem szerint a motor ott nem működött, ahol nem nagy a tapadási szint az aszfalton, és még meleg is van. Az első három versenyen, amit Európán kívül rendeztek, jó volt a tapadás, ráadásul Losailben még éjjel rendeztek versenyt. A problémák Jerezben kezdődtek.”

Fotó: zimbio

A bejegyzés trackback címe:

https://formulahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr6813410673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása