Hivatalos! Eldőlt, kik vezetnek a Saubernél 2018-ban
2017. december 02. írta: Adams90

Hivatalos! Eldőlt, kik vezetnek a Saubernél 2018-ban

Gyakorlatilag a Williamsen és a Sauberen kívül már minden csapat tudta az Abu Dhabiban megrendezett teszten, kikkel fog versenyezni a 2018-as szezonban. Ezúttal a svájci gárda is bejelentette a következő évi felállását.

A svájci alakulat megtartja Marcus Ericssont, Paschal Wehrleinnek viszont mennie kell. A német pilótának az egyetlen esélye a Williams lehet, de a grove-i alakulat nagy valószínűséggel Robert Kubica szerződtetése mellett fog dönteni. Wehrlein tehát Palmerhez és Kvjathoz hasonlóan kikerülhet a száguldó cirkusz forgatagából.

sauber-felallas-2018.jpg

A német helyére a Ferrari fiatal tehetsége, az F2-t toronymagasan megnyerő Charles Leclerc érkezik. A Prema pilótája hét győzelmével és három dobogójával biztosította be F2-es bajnoki címét. 2016-ban a GP3-as bajnok is ő volt, akkor az ART Grand Prix színeiben nyerte meg a bajnokságot.

Leclerc nevével egyébként idén találkozhattunk a hungaroringi tesztek alkalmával, mivel ő is kapott lehetőséget a Ferraritól a nyári tesztnapok alkalmával. A monacói pilóta egyébként már 2016-ban is az olaszok tesztpilótájaként tevékenykedett.

alfa-romeo-sauber-2.jpg

A versenyzők bejelentésével egyébként a Sauber új festésére is fény derült, mivel a csapat leszerződött az Alfa Romeóval, így is erősíti a csapat olasz kötelékeit.

Fotó: Sauber

A bejegyzés trackback címe:

https://formulahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr9413411343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása