WTCC: Szezonzáró előtti gondolatok
2017. november 30. írta: Adams90

WTCC: Szezonzáró előtti gondolatok

Talán minden idők legszorosabb szezonzárójához érkeztünk a 2017-es szezonban. A bajnoki cím Michelisz Norbert és Thed Björk között fog eldőlni: kettejük között csupán 6,5 pont a különbség. A harmadik helyen tartózkodó Mehdi Bennaninak már vajmi kevés esélye van beleszólni a bajnoki küzdelembe – bár matematikai esélye még lenne az első helyre.

michelisz_bjork.jpg

A magyar pilóta tehát sporttörténelmet írhat, ha bebiztosítja a tabellán az első helyezését, és ő lenne az első gyári versenyző, aki magyarként világbajnoki címet ünnepelhetne a WTCC-ben. Ehhez azt a csekély 6,5 pontot kellene ledolgoznia a svéddel szemben.

A Volvo úgy tűnik, mindent megtesz a címért, hiszen Björk és Catsburg mellett Yvan Muller fogja vezetni a svédek harmadik versenygépét. A francia veterán el is mondta, célja egyértelműen Thed Björk egyéni címének segítése lesz – remélhetőleg tiszta eszközökkel szeretné elérni ezt a Volvo beugrója, aki egyébként tanácsadóként eddig is segítette a csapatot 2017-ben.

chilton.jpg

A privát versenyzők között is ádáz csata lesz a WTCC Throphyért. Tom Chilton ugyanis 120 ponttal vezeti a tabellát a 119,5 egységgel második helyen álló Mehdi Bennani előtt. A két citroenes pilóta mögött nem sokkal van lemaradva Rob Huff a franciák harmadik autójával, így minden fronton adott egy izgalmas befejezés.

Ha a pálya karakterisztikáját nézzük, a célegyenesen kívül még számos előzési pontot találhatunk Losailben: egy-egy jó kigyorsítás a négyes és a tizenhatos kanyarra vezető egyenesben is pozíciócserét eredményezhet. 

Az időmérő edzés és a futamok is pénteken kerülnek megrendezésre.

A bejegyzés trackback címe:

https://formulahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr3113406019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása