Bottas győzelemre váltotta a pole-t a szezonzárón
2017. november 26. írta: Adams90

Bottas győzelemre váltotta a pole-t a szezonzárón

A finn mögött csapattársa és Vettel végzett, tehát a Mercedes tökéletes szezonzárót teljesített, a 2016-os szezonhoz hasonlóan ismét 1-2-ben jöttek be a pilótáik a szezonzárón.

valtteri_bottas_f1_grand_prix_abu_dhabi_gc5gk7nmvb3x.jpg

A rajtnál mindenki szépen eljött, gyakorlatilag az első 12 pozíció nem változott az időmérőhöz képest. Hülkenberget öt másodperces büntetéssel sújtották, mivel Perez előzési manőverekor az első körben levágta az egyik kanyart, és a mexikói előtt maradt.

Az izgalmakat a 13. helyen zajló csata szolgáltatta az első néhány körben: Grosjean és Stroll között volt néhány pozíciócsere, amiből a francia jött ki végül győztesen. Verstappen kezdte a bokszkiállások sorát az élmezőnyből, de nem sikerült neki elvenni a Raikkönentől az ötödik helyet.

Daniel Ricciardo kényszerült kiállni a versenyből, így Raikkönen negyedik összetett helyét biztosíthatta be, ha célba ér. Az ausztrál kiesésével a Renault pilótái is előrébb lépetek egyet, így a jelenlegi állás szerint övéké a hatodik konstruktőri pozíció.
nico_hulkenberg_f1_grand_prix_abu_dhabi_qualifying_pc3bvxf6x5ax.jpg

A 27. körben Hamilton kezdett felzárkózni a versenyt vezető Bottasra, ráadásul már a DRS-t is nyithatta az egyenesben a következő körben. A brit azonban nem tudta megelőzni csapattársát. Carlos Sainz bal első gumiját nem rögzítették, így kiállni kényszerült a futamból. Alonso időközben Massát is átugrotta, így a kilencedik helyre került.
felipe_massa_f1_grand_prix_abu_dhabi_qualifying_s04zvrncq_jx.jpg

Valtteri Bottas végül megnyerte a versenyt, mögötte csapattársa és a két Ferrari futott be. Verstappen, Hülkenberg, Perez, Ocon, Alonso és Massa fért be a top 10-be. A Renault végül megszerezte az összetett hatodik helyet hatodik pozíciójának köszönhetően. Massa utolsó futamán egy ponttal távozhatott.

Fotók: zimbio

A bejegyzés trackback címe:

https://formulahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr7613392721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása