Bajnok a M1RA, Michelisz karnyújtásra a VB-címtől
2017. november 20. írta: Adams90

Bajnok a M1RA, Michelisz karnyújtásra a VB-címtől

Zajlottak az események a túraautózásban november harmadik hétvégéjén. A TCR Dubajban, a WTCC pedig Makaóban képviseltette maga mezőnyét. A kisebb sorozatban hatalmas magyar siker született, míg a nagyobban hatalmas van születőben, bár ott még egy fordulót kell erre várni, ha összejön.
m1ra_1.jpg

Kezdjük a kisebbikkel. Michelisz Norbert csapata (M1RA) óriási sikert ért el, mivel a hondások megnyerték a TCR International Series csapatok közötti bajnokságát. A széria harmadik szezonjában az idén alapított istálló óriási fölénnyel diadlalmaskodott a többiek előtt: 62 pontról beszélünk. Ennyit kapott a Lukoil Craft-Bamboo Racing a magyar csapattól, és 64-et a harmadik Leopard Racing, amely a MotoGP rajongók fülének csenghet ismerősen.

Ami az egyéni pontversenyt illeti.. Tassi Attila 18 évesen egy összettet ezüstéremmel (2 győzelem, 5 dobogó) távozhatott év végén. A TCR International Series nyertese a francia Jean-Karl Vernay lett, aki a Leopard Racing Volkswagenjét vezette a sorozatban. Nem sikerült tehát a címvédés a kétszeres bajnok svájci Stefano Comininek, aki mindössze egy egységgel maradt el Tassi Attilától. Ami a másik M1RÁs versenyzőt illeti, Roberto Colciago az összetett ötödik pozíciót szerezte meg (3 győzelem, 1 dobogó a veterán olasz mérlege).
m1ra_2.jpg

Ami a WTCC illeti, rendkívül szoros lett az eleje: Michelisz Norbertet 6 és fél ponttal (igen, ennyivel, a Kínai Nagydíj félpontjai miatt) előzi meg a volvós Thed Björk. Szinte biztos, hogy a szezonzáró kettejük diadalát hozza a végső bajnoki címért. A magyar pilóta Makaóban végig gyorsabb volt svéd vetélytársánál. Igaz, az első futamon hibázott, és a falban kötött ki, de a megszakítás miatt a fordított rajtrácsos versenyen közvetlenül Björk mögött végzett az ötödik pozícióban. Ez két pont veszteséget jelentett a svéddel szemben, amit semmisnek számíthatunk, ha az időmérős pontokat is hozzávesszük, ahol Norbi két egységgel többet szerzett a svédnél.

michelisz.jpg

Következett a főfutam. Robert Huff ezúttal is bizonyította, hogy bármilyen körülmények között képes gyors lenni, sőt a leggyorsabb lenni Makaóban. Norbi nem tudta megelőzni őt, mivel a technikásabb részen mindig elnyúlt tőle a Huff. A végén maradt a sorrend: Huff, Michelisz és Chilton lett az első hármas. A magyar hondás legfőbb vetélytársa csak az ötödik pozícióban látta meg a kockás zászlót, ami azt jelentette, hogy 10 pontot veszített Michelisz Norbival szemben.

Szeretnénk egy hasonló forgatókönyvet a szezonzáróra is, ami az első túraautós világbajnokunkat jelentené nekünk, magyaroknak.

Fotó: facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://formulahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr5013331239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása