Raikkönen és Alonso is sajnálatát fejezi ki a mai nappal kapcsolatban
2017. április 07. írta: blackraven18

Raikkönen és Alonso is sajnálatát fejezi ki a mai nappal kapcsolatban

kimi_raikkonen_f1_grand_prix_china_previews_tevv8hfpmcbx.jpg

Nem sok akciót láthattunk ma a kínai pályán az időjárási körülmények miatt. A mentőhelikopter nem tudott felszállni, így biztonsági okok miatt az első edzésen alig, míg a másodikon már ki sem gurultak a pilóták a pályára. A napot Max Verstappen nyerte, de a versenyzők többsége a nézőkkel volt elfoglalva.

A Ferrari pilótái, Vettel és Raikkönen is hasonlóan vélekedett a mai programról, előbbi kiemelte: „Kár a mai napért, különös tekintettel azokra a nézőkre, akik szurkolni jöttek ki, de mit tehetünk?” Utóbbi pedig csak megerősíteni tudta német kollégája szavait: „Sajnálatos, de mindenki számára ugyanaz volt a helyzet. Nem tudod megváltoztatni az időjárást, és néha ilyen dolgok előfordulnak.” A Scuderia párosához Alonso és Hamilton is csak csatlakozni tudott. A kétszeres spanyol világbajnok dicsérte a szurkolók kitartását, és bizakodó a folytatással kapcsolatban: „Jó volt látni a támogatóinkat a lelátókon, és hogy mennyire rajonganak a Formula-1-ért, ezért kár, hogy nem tudtunk számukra semmit mutatni a második edzésen, és az is, hogy az első gyakorláson csak egy kört tettem meg esős körülmények között. Remélhetőleg, holnap és vasárnap egy jó show-t tudunk számukra biztosítani.” A brit háromszoros bajnok pedig most nem egy jó idővel, hanem közvetlenségével próbálta megmenteni a második edzést. „Ez nem jó sem a TV előtt ülő szurkolók, sem a lelátón szorító rajongók számára, akik fizettek azért, hogy kijöjjenek ide, akár más országokból is. Alig láttak autót ma a pályán, ami nehéz lehetett számukra. A jövőben az FIA-val és a FOM-mal közösen dolgozva ki kell találunk valamilyen alternatív megoldást ilyen helyzetekre." A többiek is hasonlóan vélekedett a pénteki sanghaji történésekről, és az előttük szólókhoz hasonlóan, ők is csalódottságukat fejezték ki.

Folytatás holnap magyar idő szerint reggel hatkor a harmadik edzéssel, míg kilenckor az időmérés következik.

 

Fotó: zimbio

Írta: Sleiher Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://formulahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr7512408189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása