Miért kellene a McLarennek a Hondával maradnia
2017. április 02. írta: blackraven18

Miért kellene a McLarennek a Hondával maradnia

fernando_alonso_australian_f1_grand_prix_qualifying_dg4lrf7rlu5x.jpg

Sokan szeretnék már látni a McLarent újból a Mercedes erőforrásokkal versenyezni, akár már év közben lecserélnék a jelenlegi japán beszállítót, de vajon megéri a wokingi alakulatnak váltani, vagy egy esetleges későbbi világbajnoki cím a fontosabb?

Finoman szólva sem úgy alakult a McLaren számára az idei szezon eddig, ahogy szerették volna. Ugyan megkapta a várva várt narancs színezést, és egy új pilótát Vandoorne személyében, de ennél több pozitívum nem nagyon mondható el a csapatról. Míg belga pilótájuk az utolsó helyen futott be Ausztráliában, addig Alonsónak fel kellett adnia a versenyt felfüggesztési gondok miatt – és ezért senki nem hibáztathatja a Hondát –, noha erőn felül, a pontokért volt harcban Esteban Oconnal. Igaz, a tavalyi idény is hasonlóan indult, viszont három év házasság után többet vár egy szurkoló hőn szeretett alakulatától. A kérdés az, cseréljen vagy ne cseréljen erőforrás ellátót a McLaren?

A történelmet, és Ron Dennist idézve, nem kellene. Az elmúlt 20 évben hatszor nyert privát csapat bajnokságot: a Williams 1997-ben, a Brawn GP 2009-ben, és a Red Bull 2010 és 2013 között. Ebből mindössze két olyan alkalom volt, amikor a gyártó is jelen volt a mezőnyben, 2010-ben és 2011-ben a Renault a Red Bull-lal szemben. Véleményem szerint, és ezzel sok ember egyetért a gárdánál, nincs esélyed bajnoki címet nyerni, ha nem a legjobb motort kapod attól, aki gyártja. Egy modern verseny erőforrás jelenleg nem csak a nyers erőről szól, hanem arról, miként tudod visszanyerni az energiát, hogyan tudod azt tárolni – zárta indoklását a korábbi McLaren csapatfőnök.

 

Fotó: zimbio

Írta: Sleiher Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://formulahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr1512394869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása