A Mercedes már dolgozik a súlyfelesleg megoldásán
2017. március 30. írta: blackraven18

A Mercedes már dolgozik a súlyfelesleg megoldásán

lewis_hamilton_australian_f1_grand_prix_ebcluwlcvfxx.jpg

Az ausztráliai második és harmadik hely megszerzése után az ezüstnyilak már a visszavágáson munkálkodnak, aminek egy fontos részét képezi az autó tömegének csökkentése.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azt ugyan nem ismerte el, hogy gépük a melbourne-i versenyen közel öt kilós plusz tömeggel gurult ki a pályára a 728 kilogramm helyett (az Auto Motor Und Sport értesülései szerint), de azt megerősítette, hogy csapatának nagy hangsúlyt kell fektetnie arra, hogy csökkentsék gépük tömegét. „Nem akarok belemerülni a részletekbe, de ez az a terület, ahol egyértelműen javulni tudunk. Az új szabályokkal és az autó új méretarányaival állandóan egyensúlyoznod kell a teljesítőképesség és a tömeg között. Ez egy rendszeres gyakorlat, amit folyamatosan csinálunk.” Mint ismeretes, a Ferrari az első futamon Vettel révén legyőzte a brackley-i székhelyű címvédő csapatot, ezzel új reményt adva a Scuderiának egy esetleges bajnoki cím megszerzésére.

 

Fotó: zimbio

Írta: Sleiher Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://formulahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr3312388325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása