Így vélekednek Raikkönen gyenge melbourne-i teljesítményéről
2017. március 28. írta: blackraven18

Így vélekednek Raikkönen gyenge melbourne-i teljesítményéről

kimi_raikkonen_australian_f1_grand_prix_nfh8tnsh7-9x.jpg

Kimi Raikkönen a negyedik helyen futott be az Ausztrál Nagydíjon, ami magában nem lenne rossz eredmény, de győztes csapattársától 22 másodperccel volt elmaradva, és Verstappen sem volt messze a finntől, mindössze 6 másodperc volt a különbség köztük. De mi történhetett a finnel, hogy nem tudta tartani a versenyt az élmenőkkel?

A Raikkönen a versenyt követően elmondta, hogy alulkormányzottsággal küzdött amíg az első szett abroncsot használta, és miután a lágy keverékre váltottak, ismét jól érezte magát az autóban, de akkor már késő volt. A finn mindenesetre optimista volt, mert legalább sikerült feltérképezniük a problémát, és reméli, hogy következő futamon már elől harcolhat német csapattársával. A német legendát, Niki Laudát is meglepte a két ferraris közti különbség. Nyilatkozatában elmondta, hogy nem érti, mi történhetett Kimivel, eddig úgy tűnt, hogy tartani tudja a tempót Vettellel, ehelyett most nagy különbség alakult ki az azonos technikával versenyző pilóták között. A Scuderia csapatának korábbi főnöke, Cesare Fiorio pedig egyenesen addig ment, hogy kijelentette, az év végén le kell cserélni Raikkönent, és helyére a Ferrari tartalékpilótáját, Giovinazzit kell leültetni. Az olasz pilóta, aki még tavaly a GP2-ben vitézkedett, Wehrlein helyére ugrott be a Saubernél, és egy 12. hellyel sikerült észrevétetnie magát.

Összegzésként megjegyeznénk, hogy kár bármilyen találgatásokba belemenni, egy versenyt ment le, és simán benne van, ahogy Raikkönen is mondta, hogy orvosolják a problémát, és a következő futamon már a győzelemért küzdhet azon a bahreini pályán, ahol tavaly az egyik legjobb helyezését, egy második pozíciót szerzett.

 

Fotó: zimbio

Írta: Sleiher Dávid 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://formulahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr7212379101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása