Vettel: Hamilton elérhetetlen volt az időmérőn
2017. március 25. írta: blackraven18

Vettel: Hamilton elérhetetlen volt az időmérőn

Sebastian Vettel a második helyen fejezte be a magyar idő szerint szombat hajnalban megtartott kvalifikációt. A győztes Hamiltontól mindössze alig negyed másodperccel maradt el, de véleménye szerint, egy ideális körrel sem tudta volna megverni a britet.

pa2109341_0036.jpg

Túl az első időmérésen megállapítható, hogy a Mercedes továbbra is a legerősebb a mezőnyben, de a Ferrari jelentősen zárkózott tavalyhoz képest, így egy izgalmas futamban reménykedhetünk vasárnap Ausztráliában. Nem kis teljesítmény ez a Scuderiától, ugyanis a 2015-ös Szingapúri Nagydíj óta most először indulhatnak az első sorból. Ezt Vettel is tudja, és elismerően nyilatkozott csapata idei munkájáról: „Úgy gondolom, nagyon jól dolgozunk csapatként. A dolgok javulnak. Nyilvánvalóan jó érzés látni, hogy működnek a tervek, és hogy az autó is jól muzsikál. Vegyes napom volt tegnap, de az autó megbízhatósága már a tesztek óta megvan, és ezt ma is megmutattuk.”

A négyszeres német bajnok az időmérő utolsó etapja mellet sem ment el szó nélkül: „A végén nem voltam teljesen elégedett a körömmel. Ugyan boldog voltam, de annyira nem örültem neki, hogy a köröm első szektorában túl sokat vesztettem. De úgy vélem, Lewis nagyon jó időt rakott össze, szeretném azt hinni, de a pole nem lett volna elérhető.” Ennek ellenére bizakodik, hogy holnap versenyben lehet a győzelemért, ami 2010 után az első nyitó futamos győzelme lenne a Ferrarinak. „Úgy gondolom, van holnap keresnivalónk a futamon. Az autó jó, javultunk, ezért a tempónknak sokkal jobbnak kell lennie, mint tegnap volt a gyakorlásokon. Ez az első jó alkalom, hogy bizonyítsunk.”

Fotó: crash.net

Írta: Sleiher Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://formulahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr9512369857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása